Om oss

Grunnsteinen til Bonsaibutikken startet som et familieprosjekt for familieprosjekt for Shiro og Kenneth Takahashi, første og andre generasjons innvandrere fra Japan, med møbelprodusering i blodet. Alt startet i familiens kjeller for femten år siden der de solgte det de produserte til familie og venner. Sakte ble ryktet om deres design og produksjon spredd – men det tok aldri helt av og da Shiro Takahashi døde i en relativt ung alder ble prosjektet lagt på hylla.

Det var ikke før om lag ti år senere at Kenneth begynte å se over deres gamle skisser og stiler, og så hvor mye potensiale det var her. Nå hadde han en lang karriere bak seg involvert i denne industrien, og han så på dette som tiden da han kunne vurdere å skape sitt eget – og da også hedre arven etter faren, som så mye av designet hadde vært fra.

Denne gangen repeterte historien seg til en viss grad. Han fortsatte i jobben sin mens han produserte møbler, og det ble generert mer og mer positivt snakk blant venner og kjente – men denne gangen fortsatte han og sto på. Da etterspørselen ble så stor at han ikke kunne klare alt alene tok han kontakt med to venner av seg, Daniel Lie og Morten Rasmusen. De hadde arbeidet sammen i flere år, var gode venner, og visste at de ville kunne forme et godt partnerskap.

De fortsatte å arbeide ut fra Kenneths kjeller i to år til – men nå begynte det å bli sa populært at de nesten bygde Kenneth ut fra både hus og hjem. Det ble bare for mange etterspørsler. Etter å ha gått gjennom en kortere periode der de disponerte og arbeidet ut fra et lager valgte de endelig å ta det store skrittet og investere i sin egen butikk, og det er slik Bonsaibutikken ble startet.

Det er selvfølgelig fremdeles i en kjeller, det er vanskelig å forandre gamle vaner – og lav leie var også et stort pluss. Bonsaibutikken er fortsatt i oppstartsfasen, og du må handle direkte i butikken – men den type møbler og pyntegjenstander du finner her vil du ikke finne noe annet sted.